Top

 1. Fysieke winkel in Utrecht
  Gratis verzenden boven 100 Euro
  voor 17:00 besteld, morgen in huis
  Meer dan 52 jaar de specialist
  Scherp geprijsd
  Deskundig advies opmaat
  Sinds 1965 in Utrecht
  Propvolle winkel met acc.
  Kosteloos gebruik klaar maken
  Op bruisende winkel locatie
  Meer camera beleving

  POLAROID Filter Kit 55mm (3 stuks)
  [812147010183]

  Prijs:  29.95
  Winkel: In Bestelling

  Webshop: In Bestelling
  Dit artikel komt normaal gezien automatisch weer op voorraad!UV filter

De Polaroid UV filter is op te delen in twee belangrijke functies:

Ten eerste blokkeert de UV filter de onzichtbare UV stralen. UV stralen zijn onzichtbaar voor het blote oog maar veroorzaken vaak onscherpte in uw foto’s. Wanneer u de UV filter op uw lens heeft gemonteerd, krijgt u een betere kleurweergave en een hoger contrast op uw foto’s. Doordat de filters doorzichtig zijn, hebben ze geen invloed op de instellingen van uw camera. Er is dus geen verlenging van bijvoorbeeld belichtingstijd nodig.

Ten tweede is de filter een belangrijke bescherming van uw lens. Het oppervlak van de lens is veel harder van het oppervlak van het objectief. Hierdoor zal er dus veel minder snel schade optreden bij het poetsen. Verder wordt het objectief beschermd tegen zand, waterdruppels en ander vuil dat uw objectief kan beschadigen. Wanneer u uw camera met het objectief voorop laat vallen, zal vaak de filter breken en uw objectief heel blijven. Ideaal dus!

Polarisatie filter

Polarisatie filters zijn filters die vaak voor speciale situaties gebruikt worden. Een CP-filter is wat blauwer in vergelijking met een UV-filter. Dit betekent onder andere dat er door deze soort filter, lichtverlies optreedt. Het is daarom niet aan te raden om een CP-filter binnen of 's avonds op een objectief te gebruiken. Een CP-filter is mooi te gebruiken voor landschapsfoto's. Door aan het CP-filter te draaien kunt u verschillende kleuren blauw tevoorschijn laten komen. U kunt dus zelf bepalen hoe blauw u uw lucht wilt hebben. Ook voor wateroppervlakken is een CP-filter aan te raden. U kunt namelijk door middel van het filter kiezen of het water spiegelend is, of dat u "de diepte" in wilt fotograferen.

FLD filter

Deze FLD filter maakt het mogelijk om bij TL licht normale opnames te maken. De groene of bruin paarse kleurzweem, die zo kenmerkend is voor het TL licht wordt weg gefilterd door het gebruik van deze filter.

Kenmerken:

 • Polarisatie filter voor mooie blauwe tinten
 • UV filter voor bescherming tegen UV stralen
 • FLD filter voor normale opnames bij TL licht
 • Beschermt de lens tegen krassen, vette vingers en stof
 • Heldere, scherpe foto's met meer details