Pentax DA 560mm F5.6 ED AW

Pentax DA 560mm F5.6 ED AW by Pentax

Voorraad status: 3 to 4 dagen levertijd

Prijs: 4,999.00€
Fysieke winkel in Utrecht
Gratis verzenden boven 100 Euro
voor 17:00 besteld, morgen in huis
Deskundig advies opmaat
Kosteloos gebruik klaar maken
Scherp geprijsd

Pentax DA 560mm F5.6 ED AW

Uitstekende beeldweergave van verre onderwerpen

Wanneer gemonteerd op de behuizing van een PENTAX K-vatting digitale camera met verwisselbare objectieven, biedt dit supertelefoto-objectief een brandpuntsafstand van ongeveer 859 mm in het 35 mm formaat. Aangezien de unieke telescoopachtige optieken minder optische elementen vereisen dan conventionele objectiefoptieken, worden er scherpe, duidelijke opnamen gegarandeerd, vooral met verre onderwerpen. Door daarnaast twee ED (extra lage dispersie) optische elementen in te werken, levert het heldere opnamen af met een hoge resolutie, zelfs aan de randen, terwijl chromatische aberratie tot een minimum wordt beperkt.

Nieuwe, hoogwaardige HD-coating

Dit objectief is behandeld met HD-coating,* een hoogwaardige meerlaagse objectiefcoating die nieuw ontworpen is door PENTAX. In vergelijking met conventionele meerlaagse coatings, biedt deze nieuwe coating meer lichtdoorlatendheid en minder reflectie, om scherpe, duidelijke opnamen te produceren zonder lichtvlekken of dubbelbeelden, zelfs in veeleisende belichtingsomstandigheden zoals achtergrondlicht.
* HD staat voor High Definition en betekent het vermogen van het objectief om opnamen weer te geven die uitblinken in transparantie, omschrijving, resolutie en weergave.

Stofdichte, weersbestendige constructie

Als een nieuw model van de AW-reeks (All Weather), beschikt dit objectief over een betrouwbare stofdichte en weersbestendige constructie met 29 speciale afdichtingen om het binnendringen van stof en water in het objectief efficiënt te voorkomen. Door dit objectief te koppelen aan een stofdichte, weersbestendige behuizing van een digitale camera met verwisselbare objectieven van PENTAX, zoals de PENTAX K-5 of de PENTAX K-30, is de gebruiker verzekerd van een duurzaam, solide beeldsysteem dat het geweldig doet in veeleisende buitenopnamen — zelfs in regen of mist of op locaties waar de kans groot is op waterspatten.

Nieuw design van de buitenkant om HD-reeks te markeren

De buitenkant van het objectief werd elegant wit geverfd om hittenevel in de objectiefcilinder te beperken door een brandende zon. In het midden van de objectiefcilinder zit een rode almite ring die dient als apart, schitterend symbool van de nieuwe HD PENTAX-objectiefreeks. Riembevestigingen worden gemaakt van gemachineerd aluminium om het exclusieve uiterlijk ervan te versterken.

Gemakkelijke bediening van cirkelvormige polarisatiefilter

Dit objectief is uitgerust met een ingebouwde, verwijderbare filterhouder in de cilinder. Door de C-PL-filter (cirkelvormige polarisatie) (diameter van 40,5 mm; inbegrepen als exclusief accessoire) op de houder te plaatsen, kan de gebruiker het gewenste polarisatie-effect creëren door de filter te draaien aan de hand van de ring.

Andere kenmerken

  1. Vlotte autofocuswerking door middel van een AF-motor (DC-motor) geïnstalleerd in de objectiefcilinder**
  2. Quick-shift-focussysteem om onmiddellijk over te schakelen naar handmatige scherpstelling nadat het onderwerp in scherpstelling is vastgelegd door het AF-systeem van de camera
  3. SP-coating (Super Protect) aangebracht op het voorste oppervlak van het objectief om water en vet efficiënt af te weren en stof en vlekken er eenvoudig af te vegen
  4. Rond diafragma om een vlot, mooi bokeh-effect te creëren, terwijl streepvorming door puntlichtbronnen wordt beperkt

** Dit objectief is compatibel met de K-5 ?,K-5 ? s,K-30,K-01, K-5, K-r, K-7, K-x, K-m, K20D, K200D, K100D Super en K10D camerabehuizingen (met ver. 1.30 of latere firmware geïnstalleerd). Wanneer gemonteerd op andere camerabehuizingen, gaat de scherpstelstand automatisch in handmatige scherpstelling.

Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
0 items
Volg ons op